Blagovna znamka Pogrej & pojej

Blagovna znamka Pogrej & pojej združuje paleto pripravljenih jedi, ki jih od leta 2004 proizvajamo v sodobnem proizvodnem obratu Proconi d.o.o. v Murski Soboti.

 

Jedi so skuhane iz naravnih sestavin z uporabo povsem običajnih kulinaričnih postopkov kot so kuhanje, dušenje, pečenje v pečeh ali na žaru. Posebnost je v tem, da skuhane jedi napolnimo v posodice, hermetično zapremo in pasteriziramo. Na ta način jim podaljšamo obstojnost, ki je ob hranjenju jedi v hladilniku tudi en mesec ali več.

 

Pasterizacija je povsem naraven postopek, pogost tudi v domačih kuhinjah, kjer ga velikokrat imenujemo »vkuhavanje«, saj v nepredušno embalažo zaprto jed dodatno prekuhamo. Doma jo uporabljamo npr. pri pripravi ozimnice (kompotov, vložene paprike, kislih kumaric itd.).

 

Pasterizacija uniči nevarne mikroorganizme in tako našim jedem omogoči podaljšano trajnost brez dodajanja konzervansov.

 

Paleta izdelkov je raznovrstna in s svojo pestrostjo zadovoljuje tudi najizbirčnejše jedce.

 

Že pri razvoju izdelkov, v katerega so vključeni domači in tuji kulinarični mojstri, jedi zastavimo na način, da bodo brezkompromisno varne in okusne. Svežino in okusnost zagotavljajo izbrane, sveže surovine in skrbno delo kuharjev.

 

Varnost izdelkov temelji na certificiranem HACCP sistemu, katerega učinkovitost nenehno nadzorujemo s pomočjo mikrobioloških in kemičnih analiz v zunanjih laboratorijih v Sloveniji in tujini.

 

Sodoben sistem zagotavljanja varnosti izdelkov je temelj tudi za pridobitev mednarodno veljavnih certifikatov kakovosti (IFS), s katerimi so strokovnjaki izrekli priznanje sistemu vodenja, po katerem delujemo.

 

Pri razvoju izdelkov upoštevamo sodobne smernice zdrave prehrane, ki narekujejo raznovrstnost živil, zmanjševanje vsebnosti soli in maščob ter zadostno uživanje prehranskih vlaknin.

 

Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: