BREZ DODANIH KONZERVANSOV
BREZ DODANIH BARVIL
BREZ DODANIH OJAČEVALCEV AROME
BREZ GLUTENA
1
400
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
408 kcal
1708 kJ
20 %
Oglj. hidrati
21,2 g
8 %
Maščobe
22,4 g
32 %
Beljakovine
30,4 g
61 %
Sol
2,76 g
46 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Bograč je golažu podobna jed, značilna za Prekmurje.

Bograč izvira iz madžarske kuhinje, značilno zanj pa je, da so v njem vsaj tri vrste mesa: svinjina, divjačina in govedina. Je priljubljena jed ljubiteljev jedi na žlico. Našemu bograču smo dodali ravno pravšnje količine pikantnih začimb, poln okus pa mu dajejo najboljše vrste govejega, jelenovega in svinjskega mesa.

SESTAVINE
  • BOGRAČ
    čebula 27%, krompir 24%, meso (goveje, svinjsko in jelenovo) 19%, voda 17%, rdeče vino, olje oljne ogrščice, paprika, prekajeni hamburger (svinjsko meso, kuhinjska sol, dekstroza), korenček, jedilna sol, mešanica začimb in zelišč, česen, gobe.
NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi bograč dodate kruh s semeni ter sadje.
Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: