BREZ DODANIH KONZERVANSOV
BREZ DODANIH BARVIL
BREZ DODANIH OJAČEVALCEV AROME
1
380
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
460 kcal
1911 kJ
23 %
Oglj. hidrati
29,6 g
11 %
Maščobe
30,4 g
43 %
Beljakovine
16,7 g
33 %
Sol
2,7 g
45 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Čufte so slastne kroglice iz mletega mesa, klasika balkanske in orientalske kuhinje.

V našem kulinaričnem prostoru so postale priljubljene že v času naših babic, danes pa je ta jed priljubljena med vsemi generacijami. Še posebej slastne so v paradižnikovi omaki, s krompirjevim pirejem kot prilogo pa predstavljajo popoln in uravnotežen obrok.

SESTAVINE
  • KROMPIRJEV PIRE (45%)
    Krompir 73%, polno mleko, kisla smetana, surovo maslo, jedilna sol.

 

  • PARADIŽNIKOVA OMAKA (37%)
    Paradižnikov pire 51%, voda 40%, rdeče vino, sladkor, olje oljne ogrščice, pšenična moka, mešanica začimb, jedilna sol.

 

  • ČUFTE (18%)
    Mleto meso 74%(svinjsko in goveje meso), kuhan riž, pražena čebula, mešanica začimb, olje oljne ogrščice jedilna sol, jajca v prahu.

 

NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi čufte v paradižnikovi omaki s krompirjevim pirejem dodate kumare v solati s koprom ter sadje.
Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Kumare v solati s koprom
120 g kumare
20 g čebula
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: