BREZ DODANIH KONZERVANSOV
BREZ DODANIH BARVIL
BREZ DODANIH OJAČEVALCEV AROME
1
400
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
344 kcal
1444 kJ
17 %
Oglj. hidrati
14,4 g
5 %
Maščobe
16 g
23 %
Beljakovine
35,6 g
71 %
Sol
5,08 g
85 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Vampi po tržaško so klasična jed iz goveje drobovine, pripravljena s slanino, čebulo, mleto rdečo papriko in parmezanom.

Jed je lahko poljubno pikantna, odvisno od stopnje pikantnosti izbrane mlete rdeče paprika. Vampe po tržaško ponekod imenujejo Vampi po primorsko. Jed je železen repertoar vseh dobrih gostiln v mestih in ob prometnih poteh, kjer so se nekoč ustavljali furmani, kasneje pa so jih zamenjali vozniki tovornjakov.

SESTAVINE
  • VAMPI PO TRŽAŠKO
    Vampi 37%, voda 32%, čebula, prekajena hamburška slanina (svinjsko meso, jedilna sol, dekstroza), belo vino, bele krušne drobtine (pšenična moka, kvas, jedilna sol), jedilna sol,česen, mešanica začimb,olje oljne ogrščice, modificirani koruzni škrob, sir.
NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi vampi po tržaško dodate kmečki polnozrnat kruh ter sadje. Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: