BREZ DODANIH KONZERVANSOV
BREZ DODANIH BARVIL
BREZ DODANIH OJAČEVALCEV AROME
1
300
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
507 kcal
2121 kJ
25 %
Oglj. hidrati
41,7 g
15 %
Maščobe
27 g
39 %
Beljakovine
24,3 g
49 %
Sol
2,55 g
43 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Če obstaja lestvica jedi, ki so svetovni prvaki v priljubljenosti, lazanja bi prav gotovo bila pri vrhu.

Slastna jed, ki je kot večina svetovnih kulinaričnih uspešnic nastala v Italiji, se je pridružila tudi družini jedi Pogrej in Pojej. Zato si lahko od zdaj pristno in z okusi bogato lazanjo postrežete v hipu, kjer koli in kadar koli.

SESTAVINE
  • NADEV IZ MESA IN PARADIŽNIKOV (66%)
    Svinjsko in goveje meso 26%, paradižnikov pire 23% (paradižnik, sol), voda, koščki paradižnika 11% (paradižnik, kislina: citronska kislina), čebula, šampinjoni, olje oljne ogrščice, pšenična moka, modificiran škrob, krompirjevi kosmiči (krompir, emulgator: mono in digliceridi maščobnih kislin, ekstrakt začimb), jedilna sol, sladkor, mešanica zelišč, začimb in ekstraktov.

 

  • TESTENINA (18%)
    Pšenični zdrob durum, jajca, voda.

 

  • SIR (9%)
    Sir, koruzna moka.

 

  • BEŠAMEL (7%)
    Voda, olje oljne ogrščice, pšenična moka, laktoza, mlečne beljakovine, sončnično olje, glukozni sirup, škrob, modificiran škrob, jedilna sol, gostilo: ksantan gumi, začimbe.

 

NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi lazanja po bolonjsko dodate šparglje v solati z jajcem ter sadje.
Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Šparglji v solati z jajcem
150 g šparglji
2 g olivno olje
4 g balzamični kis
1 jajce
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: