BREZ DODANIH KONZERVANSOV
BREZ DODANIH BARVIL
1
330
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
337 kcal
1403 kJ
17 %
Oglj. hidrati
25,1 g
9 %
Maščobe
20,8 g
30 %
Beljakovine
12,2 g
24 %
Sol
2,34 g
39 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Mesne kroglice poznajo skoraj v vseh kulturah sveta. Klasične mesne kroglice so iz mletega mesa začinjenega z začimbami in koščki zelenjave.

Poznamo kuhane in pečene mesne kroglice, ki jih lahko srečamo v omakah, normalno pečene zraven priloge ali kot dodatek drugim jedem kuhane.

SESTAVINE
  • MESNE KROGLICE Z BUČKINO PRIKUHO (52%)
    Bučkina prikuha 81% (bučke 38%, voda, dušena čebula (čebula, ekstra deviško oljčno olje, jedilna sol), kisla smetana, sladka smetana, olje oljne ogrščice, pšenična moka, česen, vinski kis, mešanica začimb in zelišč, jedilna sol, škrob, mlečne beljakovine, gostilo: ksantan gumi, začinska mešanica (jedilna sol, ojačevalec arome: natrijev glutamat, sladkor, sušena zelenjava (čebula, korenje, česen), glukozni sirup, ekstrakti začimb in zelišč), paradižnikov sok), mesne kroglice 19% (svinjsko in goveje meso 58%, voda, polno mleko, čebula, sladka smetana, krušne drobtine (pšenična moka, kvas, sol), trdi mastni sir, jajca v prahu, jedilna sol, posneto mleko v prahu, mešanica začimb).

 

  • PIRE (48%)
    Krompir 73%, polno mleko, kisla smetana, surovo maslo, jedilna sol.
NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi mesne kroglice z bučkino prikuho in pirejem dodate paradižnik in papriko v solati z mozzarelo ter mandarino in čokolado.
Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Paradižnik in paprika v solati z mozzarelo
100 g paradižnik
100 g paprika
30 g mozzarela
bazilika
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: