BREZ DODANIH BARVIL
BREZ DODANIH OJAČEVALCEV AROME
1
360
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
461 kcal
1937 kJ
23 %
Oglj. hidrati
49,3 g
18 %
Maščobe
15,1 g
22 %
Beljakovine
31,7 g
63 %
Sol
2,52 g
42 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Piščančje roladice so izvrstna jed za ljubitelje mesa na malo drugačen način.

Pečena šunkarica je ovita v okusno, prvovrstno piščančje meso, za še polnejši okus pa smo vsemu skupaj dodali omako blagega okusa. Da bi bila jed celovit obrok smo kot prilogo dodali še izvrstne krompirjeve svaljke s skuto.

SESTAVINE
  • KROMPIRJEVI SVALJKI S SKUTO (44%)
    Krompirjev pire 70% (voda, krompirjevi kosmiči (krompir, emulgator: mono in digliceridi maščobnih kislin, antioksidant: natrijev metabisulfit, naravne arome)), pšenični zdrob durum, skuta 10%, krompirjev škrob, rastlinska olja in maščobe (palmovo, sončnično, oljne ogrščice), voda, emulgator: mono in digliceridi maščobnih kislin, jedilna sol, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina), riževa moka, jedilna sol.

 

  • PIŠČANČJE ROLADICE (28%)
    Piščančje meso 81%, pečena šunkarica (svinjsko meso in slanina, voda, jedilna sol, česen, škrob, stabilizatorji: difosfati in trifosfati, konzervans: natrijev nitrit, dekstroza, začimbni ekstrakti), topljeni sir (sir, voda, emulgirne soli (natrijevi fosfati, polifosfati)).

 

  • OMAKA (28%)
    Voda 78%, kisla smetana 8%, sladka smetana 5%, gostila (škrob, mlečne beljakovine, ksantan gumi), surovo maslo, olje oljne ogrščice, jedilna sol, posneto mleko v prahu, mešanica začimb in zelišč, arome, sladkor, zelenjava in zelenjavni ekstrakt (ekstrakt čebule, paradižnik), cikorija, ekstrakt belega vina, goveje meso in maščoba, maltodekstrin.

 

NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi piščančje roladice v omaki s svaljki dodate popečene bučke v solati z rdečo peso ter sadje.
Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Popečene bučke v solati z rdečo peso
100 g bučke
100 g rdeča pesa
2 g olivno olje
3 g kis
Sol, poper, kumina
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: