BREZ DODANIH KONZERVANSOV
BREZ DODANIH BARVIL
BREZ DODANIH OJAČEVALCEV AROME
1
300
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
396 kcal
1668 kJ
20 %
Oglj. hidrati
41,7 g
15 %
Maščobe
14,1 g
20 %
Beljakovine
25,8 g
52 %
Sol
2,16 g
36 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Piščančje meso je eno najbolj priljubljenih in zato tudi najpogosteje zastopanih vrst mesa na naših jedilnikih.

Pripravljamo ga na zelo različne načine in s številnimi prilogami, saj se k njemu vse zelo lepo prileže. Mi smo ga tokrat pripravili skupaj z gorčično omako in z zelenjavnim rižem. Jed odlikuje bogastvo in harmonija okusov, zato si ga privoščite. Ne bo vam žal!

SESTAVINE
  • PIŠČANČJI FILE V GORČIČNI OMAKI
    Piščančji file 50%: (piščančje meso, voda, dekstroza, škrob, jedilna sol), gorčična omaka 50% (voda, kisla smetana, belo vino, gorčica z gorčičnimi semeni 6% (voda, gorčično seme, kis, jedilna sol), šalotka, surovo maslo, gorčica 3% (voda, gorčično seme, kis, jedilna sol, sladkor, začimbe), modificiran škrob, med, inulin, naravna aroma, jedilna sol, olje oljne ogrščice, gostila (guar gumi, ksantan gumi), začimbe). 

 

  • ZELENJAVNI RIŽ
    Kuhan riž 76% (voda, riž, jedilna sol), korenček 11%, bučke 8%, olje oljne ogrščice, voda, jedilna sol.

 

 

NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi piščančji file v gorčični omaki z zelenjavnim rižem dodate grško solato ter lubenico. Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Grška solata
100 g paradižnik
70g kumara
70 g paprika
20 g mlada čebula
15 g olive
20 g sir feta
3 g olivno olje
4 g kis
Sol, poper, koprc
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: