BREZ DODANIH KONZERVANSOV
BREZ DODANIH BARVIL
1
330
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
399 kcal
1673 kJ
20 %
Oglj. hidrati
37,6 g
14 %
Maščobe
15,8 g
23 %
Beljakovine
26,4 g
53 %
Sol
2,84 g
47 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Piščančje meso velja za zdravo, saj vsebuje malo maščob in veliko pomembnih beljakovin. Pripravimo ga lahko na poljubne načine. V

naši kulinarični tradiciji ga pogosto pripravimo v kombinaciji z omako in prilogo, zato smo ga tudi v liniji jedi Pogrej in pojej pripravili v okusni kremni omaki in z zdravimi špinačnimi rezanci. Tako smo dobili jed bogatega okusa in z veliko za naše telo koristnih prehrambenih snovi.

SESTAVINE
  • KREMNA OMAKA (43%)
    Voda, kisla smetana 26%, belo vino, sladka smetana 10%, korenček 7%, čebula, por, zelena, začinska mešanica (jedilna sol, ojačevalec arome: natrijev glutamat, sladkor, sušena zelenjava (čebula, korenje, česen), glukozni siruk, ekstrakti začimb in zelišč), olje oljne ogrščice, rižev škrob, posneto mleko v prahu, jedilna sol, začimbe.

 

  • ŠPINAČNI REZANCI (36%)
    Voda, testenine 41% (pšenični zdrob durum, špinača v prahu 2,5%, stabilizator: ksantan gumi).

 

  • PEČENO PIŠČANČJE MESO (21%)
    Piščančje meso 85%, voda, dekstroza, škrob, jedilna sol.
NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi piščanec v kremni omaki s špinačnimi rezanci dodate paradižnik v solati s koruzo ter sadno solato z jogurtom.
Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Paradižnik v solati s koruzo
130 g paradižnik
20 g mlada čebula
45 g koruza
3 g olivno olje
4 g kis
Sol, poper
Sadna solata z jogurtom
60 g jabolko
60 g breskev
50 g grozdje
30 g jogurt posneti
10 g med
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: