BREZ DODANIH KONZERVANSOV
BREZ DODANIH BARVIL
BREZ DODANIH OJAČEVALCEV AROME
1
400
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
440 kcal
1840 kJ
22 %
Oglj. hidrati
34,4 g
13 %
Maščobe
26,4 g
38 %
Beljakovine
16,4 g
33 %
Sol
2,48 g
41 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Zelo priljubljena jed pri kateri včasih pečene včasih pa surove paprike nadevamo z zelo različnimi mesnimi, včasih tudi nemesnimi nadevi.

Klasična polnjena paprika je polnjena z začinjeno zmesjo mletega govejega (včasih tudi svinjskega) mesa ter riža. Kot priloga je k polnjeni papriki največkrat postrežen krompirjev pire.

SESTAVINE
  • POLNJENA PAPRIKA V OMAKI (64%)
    Polnjena paprika 64% (paprika 44%, svinjsko in goveje meso 35%, kuhan riž (voda, riž), voda, čebula, jedilna sol, jajca v prahu, rastlinsko olje, začimbe). Omaka 36% (voda 54%, paradižnikov pire (paradižnik, jedilna sol), čebula, rastlinsko olje, pšenična moka, sladkor, jedilna sol, začimbe).

 

  • KROMPIRJEV PIRE (36%)
    Krompir 73%, polno mleko, kisla smetana, surovo maslo, jedilna sol.
NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi polnjena paprika s krompirjevim pirejem dodate palačinko z marmelado.
Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Palačinka z marmelado
30 g moka
35 ml posneto mleko
3 g olje
5 ml radenska
15 marmelada
15 g jajce
Sladkor v prahu, vanilijev sladkor, sol
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: