BREZ DODANIH KONZERVANSOV
BREZ DODANIH BARVIL
BREZ DODANIH OJAČEVALCEV AROME
1
380
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
414 kcal
1732 kJ
21 %
Oglj. hidrati
30,4 g
11 %
Maščobe
23,6 g
34 %
Beljakovine
20,1 g
40 %
Sol
2,7 g
45 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Polpete so odlična izbira za velike in malo manj velike ljubitelje mesa. Izvrstno se priležejo v hladnih in toplih mesecih.

V omaki iz stročjega fižola in s krompirjevim pirejem pa predstavljajo zdrav in uravnotežen celovit obrok.

SESTAVINE
  • KROMPIRJEV PIRE (44%)
    Krompir 73%, polno mleko, kisla smetana 9%, surovo maslo, jedilna sol.

 

  • OMAKA IZ STROČJEGA FIŽOLA (36%)
    Voda 40%, stročji fižol 31%, kisla smetana 14%, paradižnikovi koščki (paradižnik, paradižnikov sok, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina), čebula, pšenična moka, jedilna sol, olje oljne ogrščice, česen, mešanica začimb in zelišč (vsebuje zeleno).

 

  • PEČENE POLPETE (20%)
    Svinjsko in goveje meso 57%, voda 26%, kruh (pšenična moka, voda, kvas, sol, sladkor, mleko v prahu, rastlinsko olje, jajčni melanž, emulgator: mono- in diacentil tartratni estri mono- in digiceridov maščobnih kislin, sojina moka, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, encimi), pražena čebula, jajca v prahu, jedilna sol, česen, mešanica začimb in zelišč.
NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi polpete v omaki iz stročjega fižola s krompirjevim pirejem dodate paradižnik v solati ter hruško.
Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Paradižnik v solati
150 g paradižnik
5 g mlada čebula
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: