BREZ DODANIH KONZERVANSOV
BREZ DODANIH BARVIL
BREZ DODANIH OJAČEVALCEV AROME
1
380
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
376 kcal
1562 kJ
19 %
Oglj. hidrati
24,7 g
9 %
Maščobe
23,6 g
34 %
Beljakovine
16 g
32 %
Sol
3,95 g
66 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Sarma je tradicionalna orientalska jed iz listov kislega zelja, nadevanih z začinjenim mletim mesom in rižem.

Izvorno je turška specialiteta, dandanes pa zlasti v vzhodni Evropi pripravljajo njene številne različice. Sarmo tradicionalno ponudimo po silvestrovanju. Sarma ima zaradi varovalnih živil, ki jih vsebuje, blagodejni učinek.

SESTAVINE
  • SARMA (60%)
    Kislo zelje 36% (zelje, jedilna sol, paprika, začimbe in zelišča), voda, svinjsko in goveje meso 21%, čebula, prekajena hamburška slanina (svinjsko meso,jedilna sol, dekstroza), pšenična moka, riž, česen, jedilna sol, olje oljne ogrščice, jajca v prahu, vino, začimbe in zelišča, paradižnikov koncentrat.

 

  • KROMPIRJEV PIRE (40%)
    krompir 73%, polno mleko, kisla smetana, surovo maslo, jedilna sol.
NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi sarma s krompirjevim pirejem dodate jabolčni zavitek.
Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Jabolčni zavitek
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: