BREZ DODANIH KONZERVANSOV
BREZ DODANIH BARVIL
BREZ DODANIH OJAČEVALCEV AROME
1
400
PORCIJ V EMBALAŽI
NETO KOLIČINA

Povprečna hranilna vrednost na porcijo

Energija
540 kcal
2272 kJ
27 %
Oglj. hidrati
70,8 g
26 %
Maščobe
18 g
26 %
Beljakovine
23,6 g
47 %
Sol
3,48 g
58 %
GDA = dnevna orientacijska vrednost za odrasle na osnovi 2000 kcal na dan. Prehranske potrebe posameznika so lahko višje ali nižje, v odvisnosti od spola, starosti, stopnje telesne aktivnosti in ostalih dejavnikov.
ZANIMIVO

Poznani tudi kot špageti z bolognes oziroma ragu omako. Prvi recepti te priljubljene omake za testenine segajo v 18. stoletje v kraj blizu Bologne.

Omaka je večinoma sestavljena iz mletega mesa z drobno nasekljanim korenčkom in čebulo na paradižnikovi osnovi.

SESTAVINE
  • MESNI PRELIV (50%)
    Voda, mleto meso 30% (svinjsko in goveje), paradižnikov pire 18% (paradižnikov sok, jedilna sol), korenček, čebula, rdeče vino, modificiran koruzni škrob, jedilna sol, česen, olje oljne ogrščice, paradižnikov koncentrat, mešanica začimb in zelišč.

 

  • PRIPRAVLJENI ŠPAGETI (50%)
    Kuhani špageti 92% (voda, špageti 42% (pšenični zdrob durum, jajca)), olje oljne ogrščice, voda, jedilna sol, stabilizator: ksantan gumi.
NUTRICIONISTKA PRIPOROČA
Predlagamo, da izbrani jedi špageti z mesnim prelivom dodate solato z rukolo, paradižnikom in avokadom ter sadje. Tako boste svoj obrok uravnotežili in poskrbeli, da bo telo dobilo primerno količino vseh hranil, ki jih potrebuje za optimalno delovanje.
Andreja Širca Čampa, univ.dipl.inž
Solata z rukolo, paradižnikom in avokadom
60 g rukola
60 g paradižnik
30 g avokado
2 g olivno olje
3 g balzamični kis
1 g sol
Poskusite tudi
Vse pravice pridržane, Proconi d.o.o., 2013 - Koncept in oblikovanje: